Annons:
Etikettträffar
Läst 7817 ggr
sissie
2012-03-02, 11:33

Bilträffar - mer än bara bilar

Runt om i landet så samlas bilentusiaster för att träffas, titta på bilar och ha väldigt roligt. Det finns nog inte en bit i Sverige som inte har haft en bilträff.

Att åka på bilträff är mycket mer än att titta på snygga bilar. De är också en samlingpunkt för modellklubbarna att kunna träffas och snacka bilar över en kopp kaffe och en korvmacka. Det är ett gyllene tillfälle att träffa sina klubbkompisar som bor i andra delar av landet.

Träffarna är många under sommarhalvåret. På många orter hålls det veckoträffar som lockar de lokala bilentusiasterna. Här samlas många lokala bilklubbar. Större städer som Stockholm och Göteborg har flera veckoträffar på olika håll runt om i länet. Så vill man se vackra bilar i en salig blandning så är dessa träffar upperliga att besöka.

Finaste amerikanska bilarna

Det finns också stora träffar som hålls in gång om året. De lockar bilar från hela landet. Dessa träffar finns från Ystad i söder till Haparande i norr. Det är bara att vraka och välja. Många av dessa träffas hålls i vakra miljöer som på slottsparker och herrgårdar. Här brukar de olika klubbarna hålla ihop och samla sina bilar i en egen fålla. Är man intresserad av att vara med i sin modellklubb så finns det goda chanser att hitta sin klubb där.

För att få se de bästa bilarna så är perioden juli-augusti bäst. På de tidiga träffarna står de riktigt fina rariteterna fortfarande kvar i ide. Men det finns många andra fina bilar tidigt på säsongen.

Power Big Meet - imponerande bilträff

Den största av alla sveriges träffar är Power Big Meet i Västerås. Med över 17 000 bilar under tre dagar så lockar den även bilentusiaster från hela europa. Även en del kända bilsamlare från USA hittar många gånger dit. Jay Leno är en av dem som brukar ofta komma på besök.

På de större träffarna brukar det också samlas en massa nasare. Försäljningstånden har sin egen "gata" där man kan botanisera bland olika reservdelar, böcker, skyltar, tröjor, kläder, läder, vintage m m. Godis läsk och korvstånd finns också oftast på plats.

Att ta sig till en utställning/träff är sällan några problem. Man åker helt enkelt till den stad träffen är. Sedan är det bara att följa strömmen av vrålåk som finns i området. Och ortsbefolkningen brukar oftast känna till vart man ska om man åker fel.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
monstermash
2012-03-12, 12:44
#1

Bra artikel!

Jag vill åka på någon bilträff nu i år, blir första gången för mig då. Jag har varit sugen på det i ett par år, men mamma delar inte mitt intresse för bilar. Men hon skulle nog tycka det var nice att gå runt och se på gamla amerikanska bilar hon också, när hon väl var iväg. Främsta anledningen är väl dock för att jag vill dit och fotografera många snygga bilar, och för att de är så sjukt snygga! Flört

sissie
2012-03-12, 20:43
#2

Du får övertala henne. Leta reda på någon trevlig bilträff som inte ligger så långt bort. Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

monstermash
2012-03-13, 15:50
#3

Ja, precis! Glad Vore riktigt kul!

Upp till toppen
Annons: