Annons:
Etikettfilmbilar
Läst 4689 ggr
sissie
2012-03-04, 10:11

K I T T 2000

Knight Industries Two Thousand - KITT, är känd genom sin roll i TV-serien Knight Rider. En nattsvart Pontiac Trans Am 1982. Första årskullen av tredje generationen Trans Am.

KITT är en av de mest kända bilarna. I TV-serien Knight Rider har han huvudrollen tillsammans med Michael Knight ( Spelad av David Hasselhoff ). De är ett team som jagar brottlingar.

Pontiac Trans Am 82 alias KittKITT är inte bara en bil, utan har en egen personlighet. Egentligen är KITT den dator som sitter i bilen och inte själva bilen. Men eftersom KITT dels kan sköta bilen och i många avsnitt är ett med bilen, så är det mer passande att säga att KITT är hela bilen.

KITT kan göra det mesta. I de tidigaste avsnitten så är KITTs funktioner av det mer ordinära slaget. Turboboost - som bland annat gör att KITT kan hoppa över diken, bilar m m. Turboboosten utvecklas med tiden så att även större saker som att hoppa över en helikopter inte blir något hinder.

Öppningsbart tak givetvis, då Trans Am har targatak är det ju en fördel att kunna komma i och ur bilen den vägen. Tack vare takluckorna så har KITT också möjligheten att göra sig av med ovälkomna passagerare genom att använda katapultstolarna.

KITT har givetvis ävan en radar. Med den kan de upptäcka allt. Även kamera är KITT utrustad med, och med den kan han även många gånger titta genom väggar (röntgen).

KITTs yttre kaross har en speciallack som gör honom imun emot slag och kan även köra rakt genom betongväggar. Något som KITT använder sig av flitigt för att rädda sin vän Michael Knight ur kniviga situationer. Tex för att hämta honom ur arresten. Formulan för denna lack lyckades stjälas av några brottslingar som använde lacken på en stor långtradare vid namn Goliat. Denna Goliat lyckades nästa totalförstöra KITT som helt plötsligt fick uppleva sig sårbar. Något helt nytt för KITT.

KITT kan även koppla upp sig mot telefonnätet. En praktisk sak som gör att Michael Knight kan ringa till vem som helt direkt från bilen. Dessutom har KITT förmågan att även koppla upp sig mot datorer och kodlås. Inte illa när man behöver bryta sig in i ett låst garage eller kassaskåp.

Med tiden så får KITT också möjligheten att med hjälp av EMP (eletromagnetiska pulser) kunna få elektroniska saker att sluta fungera.

KITT är livrädd för vatten. Specielt havsvatten. Men smuts, lera, jord och annat är helt ok. Att få jord i insugen bekommer honom föga.

KITTs personlighet är som en engelsk gentleman. Han har lätt för att charma kvinnor med sin hövlighet och smicker. Vilket är till nytta många gånger för att skapa ett förtroende hos kvinnor och få den hjälp som behövs för att klara av sina uppdrag. Men KITT kan också vara kinkig. Han har inte heller något till övers för Michaels musiksmak. KITT föredrar klassisk musik framför, vad han själv tycker är skränigt och högljutt oljud.

Michael och KITT blir mycket nära vänner och de hjälper varandra i alla lägen. Mest är det KITT som ställer upp för Michael förstås. Han kommer till undsättning så fort Michael ropar via sitt speciella armbandsur.

Att KITT är en drömbil för många är ingen tvekan om. Det finns massor av bilar som byggt om för att likna KITT. Den ena bättre än den andra. Men ingen av dem kommer ens i närheten av KITT. Än så länge har ingen lyckats med konstycket att tillverka en bil med själ och hjärta, som KITT.

Det har funnit fler KITT-bilar. KITT-4000 och senaste KITT-3000. Men det är en helt annan historia.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
Upp till toppen
Annons: