Annons:
Etikettbiltillverkare
Läst 4787 ggr
sissie
2012-03-02, 00:20

De Lorean i framtiden

Alla känner väl till filmerna Tillbaka till framtiden där Marty McFly tillsammans med Doc Brown flyger både framåt och bakåt i tiden med hjälp av en tidsmaskin, byggd av en DeLorean? Historien om Jonh Z DeLorians tid inom bilindustrin blev minst sagt historisk.

DeLorean med måsvingedörrarTack vare filmen Tillbaka till framtiden fick folk upp ögonen för bilen som blev en kompromiss på flera sätt.

John Z DeLorian började sin bana inom bilindustrin hos General Motors. Han steg snabbt i graderna för att säga upp sig från GM när han fått ihop tillräckligt med pengar via investerare för att starta sin egen bilfabrik. Tiden som chef för en egen bilfabrik blev kort och endast en bilmodell byggdes. DeLorean DMC-12 byggdes 1981 och 1982 innan företaget gick i konkurs. John Z DeLorean, som tidigare levt ett jetset-liv, var nu utblottad.

DeLorean DMC överlever

Men DeLorean är inte helt borta. En man vid namn Stephen Wynne köpte upp alla delar som fanns i och startade upp DeLorean Motor Company of Texas. Under flera år har man kunnat köpa reservdelar från hans lager. Ja till och med en hel bil om man så önskade.

Nu har dock framtiden kommit ikapp denna annorlunda bil. 2013 kommer den troligen att börja produceras igen. Men med en ansiktslyftning under huven. Då kommer DMC-EV Electric DeLorean. En helt igenom elektrisk DeLorean.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
sissie
2012-03-15, 23:29
#1

Det sägs att DMC-EV ska byggas på ett Pontiac-chassi. Men Pontiac lades ju ner 2009 om jag minns rätt.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Upp till toppen
Annons: